Nord-Vestlandet, Ålesund og Bergen

Vi inviterer til en innholdsrik og interessant tur i vårt flotte land. Denne gangen går turen både til Hitra og Frøya, og til Ålesund. Underveis kjører vi Atlanterhavsveien og vi besøker Bud som ligger helt ute i Hustadvika. I Bergen skal vi bli bedre kjent med byen sammen med en lokal guide. Her ligger det til rette for mange flotte opplevelser. Vel møtt!

25.7. Bodø – Snåsa.
Vi starter fra Bodø jernbanestasjon kl. 0700, fra Fauske busstasjon kl. 0800. Rognan Spar kl. 0830. Underveis tar vi med påstigende passasjerer. Det blir en lett lunch på Bimbo kro, før vi fortsetter mot Mosjøen og videre til Laksforsen der vi gjør en liten stopp. Ferden går videre til Snåsa, der vi har første overnatting på denne turen Her spiser vi middag og hygger oss ut over kvelden.

26.7. Snåsa – Frøya.
Frokost før vi samles i bussen og fortsetter sørover. Passerer snart Steinkjer, Levanger og kommer til Trondheim. Etter en liten stopp her, fortsetter vi mot Orkanger. Her svinger vi av mot Hitra og Frøya. Begge øyene har fastlandsforbindelse gjennom undersjøiske tuneller. Tunellen mellom Hitra og Frøya ble åpnet i år 2000. Vi skal bo på Baardshaug hotell i 2 netter.

27.7. Frøya og omegn.
Etter frokost skal vi bli bedre kjent på Hitra og Frøya. Under besøket vårt her, skal vi sammen med en lokalguide besøke kjente og severdige steder. Nevner Hopsjøbrygga på Hitra fra 1700 og 1800-tallet som var et av de største handelsstedene på trøndelagskysten. På Hitra finner vi også Nord-Europas største hjortestamme. På Frøya ligger fiskeværet Titran der det har bodd folk siden 1400-tallet. Dette var Midt-Norges største fiskevær. Her ble det også bygd et kystfort av tyskerne under krigen. Frøya er landets største fiskeoppdrettskommune, og det får vi lære mere om. Frøya er også landets største villsau kommune med godt over 2000 sauer på helårsbeite. Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

Frøya

Hitra

Fra fiskeværet Titran

28.7. Frøya – Ålesund.
Vi takker for oss etter frokost og kjører mot fastlandet igjen. Vi kjører mot Kristiansund og videre mot Atlanterhavsveien der vi gjør en fotostopp. Så fortsetter vi til Bud der vi tar en lunchpause. Turen fortsetter så mot Molde. Dagens mål er Ålesund, og vi kommer til vårt hotell Quality Ålesund, ut på ettermiddagen. Her skal vi bo i 2 netter med middag.

29.7. I Ålesund og omegn.
Etter frokost møter vi vår lokale guide som gir oss et innblikk i byens historie og viser oss severdigheter. Kanskje blir det en tur opp på utsiktpunktet Aksla. Etter en spennende start på dagen, har vi tid på egen hånd før middag på hotellet.

30.7. Ålesund – Bergen.
I dag starter vi mot Bergen. Vi kjører vei 39, og passerer Ørsta, Volda og Nordfjordeid. Videre mot Sandane og Førde. Underveis stopper vi for lunch og kaffe. Ut på ettermiddagen er vi framme ved Clarion Hotel Admiral. Her skal vi bo i 2 netter, med middag.

Ålesund

Atlanterhavsveien

Fiskeværet Bud

31.7. I Bergen.
Vi starter dagen med en solid frokost, før vi møter vår lokale guide som vil vise oss Bergen. Etter den guidede rundturen frister det kanskje med en tur opp med Fløibanen. Vi møtes til middag på kvelden.

1.8. Bergen – Gardermoen – Bodø.
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost, og plasserer bagasjen i bussen. Bussen kjører etter avtalt tid til flyplassen, og siste del av reisen går med fly fra Flesland, Bergen til Bodø.

Pris pr. person i dobbeltrom: kr. 16 000,-

Enkeltromstillegg: kr. 5320,-

I prisen inngår: 7 hotellovernattinger med frokost og middag, 3 lunsj, lokalguide på Hitra og Frøya, Ålesund og Bergen, buss- og flybilletter, ferger og bom.

NB! Påmeldingfrist 20 juni!