03. - 07. september 2021. Sør-Helgeland med Vega, Dønna og Herøy. 5 dager.

 

Denne turen går til Sør Helgeland, nok en perle i vår egen landsdel. Vi besøker Brønnøysund, Sandnessjøen og øyene Vega, Dønna og Herøy:

Brønnøysund er en by og administrasjonssenteret i Brønnøy kommune. Byen ligger ved kysten og kalles gjerne «Kystbyen midt i Norge». Brønnøysund er også regionsenter for Sør-Helgeland. Tettstedet Brønnøysund har ca. 5000 innbyggere.

Vega, øy og øykommune, som grenser til nabokommunene Brønnøy, Vevelstad og Alstahaug. De 6500 øyene, holmene og skjærene i kommunen står på UNESCOs liste over verdensarven. 

Dønna, er en øykommune, den er i nord omgitt av kommunene Træna og Nesna, i øst Leirfjord, i sør Alstahaug og i sørvest Herøy. De tre største øyene i kommunen er Dønna, Løkta og Vandve. Kommunen har en stor skjærgård som består av øyer, holmer og skjær. Sjøen er grunn i skjærgården, noe som gjør at det tradisjonelt finnes mye fisk der. Hovedøya Dønna består av fjellformasjonen Dønnamannen (858 m.o.h.). De andre øyene i kommunen er relativt lave.

Herøy. kommune ligger midt på ytre Helgeland og består av øyer, holmer og skjær som til sammen utgjør ca. 64 kvadratkilometer. Kommunen har ca 1800 innbyggere.  Vi får oppleve mye fin natur og historiske plasser og vi besøker også det nye Petter Dass Museet ved Alstahaug.

    

                                                          

03.09. Bodø – Brønnøysund.

Avreise fra Bodø Jernbanestasjon kl. 07.00, Fauske Rutebilstasjon kl. 08.00, og Spar Rognan kl. 08.30. Kaffestopp på Nordnes Kro i Saltdal. Kjører via Mo i Rana og Bimbo Kro hvor vi spiser en lett lunsj. Etter oppholdet her kjører vi videre, gjør en fotostopp ved Laksfors. Fortsetter sørover, tar av på vei 76, gjennom Tosentunnellen (5820 m) kjører langs Tosenfjorden mot Hommelstø, ankomst Hildurs Urterarium, for omvisning og middag. Overnatting Thon hotell Brønnøysund sosialt samvær.

 

04.09. Utflukt til Vega.

Frokost på hotellet. Vi kjører til Horn, fergeavgang 09.40 ankomst Igerøy kl 10.30. Vega er et øyrike med ca. 6000 øyer, holmer og skjær. Kommunen ligger midt i Norge, rett utenfor Brønnøysund. Foruten hovedøya Vega er Ylvingen, Kilvær og Omnøy nå de eneste helårs bebodde øyene i kommunen. Vi får en lokal guide, som forteller og viser oss Vega, vi besøker,” E-huset” som er ei gammel handelsbrygge i fiskerihavna på Nes, nord på Vega. Her finner du et museum som dokumenterer noe av bakgrunnen for verdensarv- statusen - tradisjonen med ærfugl som husdyr. Lunsj på Vega Havhotell. Fergeavgang fra Igerøy kl. 17.00, ankomst Horn kl. 17.50. Tilbake Thon hotell Brønnøysund, middag om kvelden på en restaurant i byen.


05.09. Brønnøysund - Sandnessjøen.

Frokost, avreise. Benytter litt av formiddagen i Brønnøysund. Om noen ønsker det, kjører vi ut til Torghatten, kanskje noen vil gå opp i hullet? Ferge Horn - Andalsvåg videre mot Forvik ferge over til Tjøtta, besøker Alstadhaug kirke og museet, vi får også se en film i auditoriet.  Ankomst Rica hotell Sandnessjøen middag om ettermiddagen.

 

06.09. Utflukt til Dønna og Herøy.

Frokost på hotellet. Ferge fra Sandnessjøen til Bjørn. Vi benytter store deler av dagen på Dønna og Herøy, hvor vi har med en lokalkjent person som forteller oss om øyas lange og interessante historie. Vi stopper ved fallosen på Glein, Dønnes kirke og nyter den flotte utsikten mot bla. Lovund, fra Dønnesfjellet. Vi inntar en lunsj underveis. På Herøy kjører vi innom Seløy, som er en vakker liten”kystlandsby”. Retur til Sandnessjøen med ferge fra Herøy til Søvik Tilbake til Sandnessjøen, felles middag på kvelden.

 

07.09. Sandnessjøen - Bodø.

Frokost, avreise. Ferge Levang – Nesna, videre over Sjonfjellet til Utskarpen, videre til Mo i Rana, her spiser vi middag på Meyergården Hotel. Ankomst Bodø ca. kl.1900

 

Pris: Kr. 7450,-

 

Enkeltromstillegg kr.1620,-
 

I prisen inngår:
Bussreise, ferger, 4 hotellovernattinger i dobbeltrom, 4 frokoster, 3 lunsjer, 4 middager, 1 middag m/omvisning Hildurs Urterarium, guidede turer til Vega, Dønna og Herøy, inngang med omvisning på E. huset Vega, samt Alstadhaug Kirke.

Reiseleder.
 

NB! Ved påmelding må alle passasjerer være fullvaksinert mot Covid 19!

 

NB! Påmeldingsfrist innen 1. august!