17. - 21. august 2021. SENJA OG TROMSØ. 5 dager.

 

En perle i vår egen lands-del, Senja med sine varierende og spennende landskap. Et utsøkt reise-mål, hvor vi kan oppleve frådende hav, hvite sand-strender, fiskevær og majestetiske fjell. 

Tromsø: Den er den største byen i Nord-Norge, og den syvende største i Norge. Byens største arbeidsplasser er Universitetet i Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge. Tromsø Kommune har pr. 1.1.2020, 76975 innbyggere. Tettstedet Tromsø har pr. 1.1.2020, 40926 innbyggere.

Byen har siden 1800-tallet hatt tilnavnet «Nordens Paris». Tromsø er en by med mange historier. Byen har siden begynnelsen av 1900-tallet vært utgangspunkt for ishavsfangst og ekspedisjoner til Nordpolen.

    

                                                          

17.08: Bodø – Finnsnes.

Avreise fra Bodø Jernbanestasjon kl. 07.00, Fauske rutebil kl. 08.00 Kaffestopp på Kobbelv Vertshus. Videre til Bognes. Ferge til Skarberget, passerer E-fjorden, fortsetter så via Narvik  til Bjerkvik Hotell for lunsj. Deretter til Bardufoss, hvor vi tar av fra E6 for å kjøre via Sørreisa og til Finnsnes Hotell. Middag om kvelden.
 

18.08: Dagsutflukt til Senja.

Frokost. Etter frokost starter vi kl. 09.00 på en rundtur på Senja med en lokal guide. Han forteller om Senjas historie og tradisjoner. Senja er Norges nest største øy etter Hinnøya ( Svalbard ikke medregnet ) og ligger i Troms Fylke. Øya har i underkant av 8000 innbyggere, og omfatter kommunene Berg, Torsken, Tranøy og deler av Lenvik. Lunsj på Senja under dagen. Befolkningstyngdepunktet er langs Gisundet på innside av øya. Her ligger også det største tettstedet Silsand. Senja er kjent for sitt varierte landskap, og har blitt kalt et Norge i miniatyr. Yttersiden er preget av dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, men også av idyllisk skjærgård og flotte sandstrender. På innsiden finner man fruktbar jord og et vennlig landskap med bølgende åser og bjørkeskog. Inne i dalene ligger trivelige bygder og småbruk. Sør-Senja er berglendt med svaberg og furuskog.

Etter rundturen på Senja, kjører vi tilbake til hotellet. Middag om kvelden.


19.08: Finnsnes – Tromsø.

Frokost, avreise. Kjører over Gisundet til Gibostad og til Botnhamn, her tar vi ferge over til Brensholmen. Vi er nå på Kvaløya, kjører inn til Tromsø, sjekker vi inn på  Scandic Ishavshotel.  Middag på hotellet om kvelden.


20.08: I Tromsø.

Frokost på hotellet. Kl. 10.00 møter en lokalguide oss på hotellet for å ta oss med på en guidet tur rundt i byen. Her får vi blant annet se universitetsområdet, sykehuset, og vi besøker Ishavskatedralen og Polarmuseet Resten av dagen til egen disposisjon, kanskje litt handling i byens mange fine butikker? Middag på hotellet om kvelden.


21.08: Tromsø - Bodø.

Avreise. Videre mot Narvik med kaffestopp underveis. Tar en stopp i Narvik før vi fortsetter videre mot Skarberget for å ta fergen over til Bognes. Kjører så til Hamarøy Hotell for å spise middag. Videre kjører vi mot Fauske og til Bodø, ankomst om kvelden.


Pris pr. person: Kr.6750,- ( tillegg enerom kr. 1660,- )


I prisen inngår: Bussreise, moms, bompenger, ferger, 4 hotellovernattinger i doble rom, 4 frokoster, 2 lunsjer, 5 middager, lokalguide Senja og Tromsø, inngang Ishavskatedralen og Polarmuseet. Reiseleder.


NB! Ved påmelding må alle være fullvaksinert mot Covid 19!


NB! Påmeldingsfrist på turen innen 16 juli!
 

Velkommen til en flott tur i Nord-Norge!