Bergen, Stavanger med Flor og Fjære.
Bilde fra: Visit Bergen / Endre Knudsen - visitBergen.com

Vi besøker «Hansa byen Bergen», Vi får blant annet se Grieghallen, Bryggene, Håkonshallen og Akvariet m.m. For de som ønsker det, blir det også anledning til å ta turen til Fløyen med Fløybanen. Her får man en unik utsikt over byen og omegn

Stavanger er Norges fjerde største bykommune og Norges tettest befolkede kommune. Stavanger regnes i dag som sentrum for oljeindustrien i Norge og er en av Europas energihovedsteder og kalles ofte «oljehovedstaden». Nordens største selskap, Equinor, har sitt hovedkontor her. Stavanger huser også flere institusjoner for høyere utdanning, hvor Universitetet er det største. Under vårt opphold i oljebyen besøker vi «Flor & Fjære» som er det beste stedet når du ønsker noe utenom det vanlige. Unikt er et stort ord, men det finnes faktisk ikke et tilsvarende konsept noe annet sted i verden! Fra du drar fra Skagenkaien i Stavanger til du er tilbake igjen, går det fem timer.

1.8. Bodø – Gardermoen – Flesland.
Oppmøte på Bodø flyplass kl. ?????. På Flesland flyplass i Bergen venter Albinussen på sine gjester og kjører til hotell Scandic Neptun i Bergen. Her skal vi bo i 2 netter. Middag på hotellet om kvelden.

2.8. I Bergen.
Frokost før vi møter vår lokale guide som viser oss byen. Hansabyen Bergen er en spennende og vakker by som har mye severdig å vise fram. Og fisketorget er absolutt et sted vi må besøke. Deretter blir det tid på egen hånd, før vi møtes til middag.

Bryggen i Bergen

Torget i Bergen

Fisketorget

3.8. Bergen – Stavanger.
Vi samles i bussen og kjører sørover mot Halheim og tar ferga over til Våge. Fortsetter så mot Haugesund der vi gjør en stopp ved Haraldsstøtta. Som ble reist i 1872 i forbindelse med tusenårsjubileet for slaget i Hafrsfjord. Deretter kjører vi til Visnes der et av de største kobberverkene i Nord-Europa var i drift fra 1865 til 1972. Vi spiser en lett lunch her, før vi fortsetter til Stavanger og vårt hotell, overnatting 3 netter Scandic Royal. Middag på hotellet om kvelden.

4.8. I Stavanger.
Etter frokost blir det en rundtur med lokalguide for å gjøre oss kjent med byen. Deretter får vi tid på egen hånd. Kanskje noen har interesse av å besøke noen av de flotte museene som vi finner her, og da kan nevnes Norsk Oljemuseum, Norsk Hermetikkmuseum, Stavanger Maritime Museum eller kanskje Stavanger Kunstmuseum bare for å nevne noen. Stavanger er også en trivelig shoppingby. Middag på hotellet om kvelden.

5.8. I Stavanger.
I dag skal vi dra ut med båt til øya Sør-Hidle for å besøke den fantastiske parken Flor og fjære. Vi får enn interessant og nydelig omvisning, og deretter tid på egen hånd for å nyte alt det vakre. Området er så flott oppbygd at dette må sees! Vi skal også spise og hygge oss før vi tar båtturen tilbake til Stavanger.

Skagenkaien i Stavanger

Sverd i fjell

Flor og fjære - parken

6.8. Stavanger – Kristiansand.
Etter frokost fortsetter vi sørover. Underveis til Kristiansand, gjør vi små stopp og avstikkere blant annet til Jøssingfjorden og til Lindesnes. Vi kommer frem til vårt hotell Radisson Blu Caledonien, tidlig ettermiddag, og kan nyte litt av byen, før vi møtes til middag.

7.8. I Kristiansand..
Vi spiser en solid frokost, før vi møter vår lokale guide som tar oss med på en interessant bytur. Deretter er det egentid før vi møtes til middag på hotellet.

8.8. Kristiansand – Skien.
I dag kjører vi delvis lags kysten, og passerer snart Arendal, Tvedestrand og Risør. I natt skal vi overnatte i Skien. Overnatting Thon Hotel Høyers. Middag på hotellet.

9.8. Skien – Ulefoss Gardermoen – Bodø.
I dag skal vi kjøre til Ulefoss og det blir en tur på Telemarkkanalen fra Ulefoss til Lunde. Denne turen er en hyggelig og interessant opplevelse. Ved Lunde venter bussen på oss, og vi fortsetter vår reise forbi Bø, Heddalsvannet og kan gjøre en liten fotostopp ved Heddal stavkirke som er Norges største. Kjører så mot Kongsberg og retning Gardermoen. Fly fra Gardermoen til Bodø.


Pris pr. person: Kr. 17 150,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 4800,-


NB! Påmeldingfrist 20 juni!