Gotland

Avreise 27 Juli       Eventyrøya GOTLAND


Denne spennende øya som ligger midt ute i Østersjøen mellom den skandinaviske halvøy og Latvia, er det stedet i Sverige som har flest soltimer og svært lite nedbør.

Hovedstaden på øya Visby har omkring 23000 innbyggere, totalt på øya bor det omkring 60000 mennesker. Med sine autentiske middelalderhus og den best bevarte ringmuren i Nord Europa, er det ikke rart at byen er havnet på Unescos verdensarvliste. Øya syder av historie, og i den gamle Hansabyen Visby er det mange spennende bygninger og områder. I løpet av dagene vi besøker Gotland, skal vi sammen med lokale guider, besøke Farø i nord, og Havdheim i sør. Vi får et rikt innblikk og god informasjon om både fortid og nåtid.

Dette er virkelig noe å glede seg til!


Dag 1: Bodø – Vilhelmina

Start fra Bodø jernbanestasjon kl. 0700. Fra Fauske busstasjon kl. 0800. Kaffestopp på Nordnes kro. Vi fortsetter til Mo i Rana der vi også tar med påstigende passasjerer. Lunchstopp, før vi fortsetter mot E 12 og videre til Hemavan. Vårt mål i dag er Vilhelmina hotell for middag og overnatting.


Dag 2: Vilhelmina – Gävle

Etter frokost kjører vi videre gjennom fine områder og mot kysten. Vi gjør små kaffe og luchstopp underveis, og kommer fram til vårt hotell Scandic CH ved Gävle ut på ettermiddagen. Middag på hotellet.


Dag 3:Gävle -Nynäshamn – Visby

Frokost før vi samles i bussen og fortsetter mot Uppsala, Stockholm og kommer til Nynäshamn ut på dagen. Vi hygger oss i det flotte området som er bygd opp i nærheten av fergeterminalen. Her kan vi spise lunch på en av de mange hyggelige små kafeene. Båten går fra Nynäshavn kl.16.25, og turen over til Visby tar vel 3 timer. Vel framme kjører vi opp til Best Western Solheim hotell som skal være vårt hjem under oppholdet her. Middag ved ankomst.


Foto: visit Gotland

Dag 4 og 5: På Gotland

Frokost på hotellet. Vi kan glede oss over spennende dager der vi får mange nye inntrykk og kose oss. Begge dagene vi skal ut med lokalguide er det inkludert lunch. Den ene dagen på Fårögården, og den andre på en restaurant som heter Mat på veg. Middag på hotellet begge dager.


Foto: Visit Gotland

Dag 6: Visby – Falun

Tidlig frokost før vi kjører ned til havna og går om bord i ferga som tar oss over til fastlandet. Turen går gjennom et flott område, og med gode stopper underveis, kommer vi til vårt mål i dag som er Falun.


Dag 7: Falun -Østersund

Etter frokost fortsetter vår reise nordover. Underveis gjør vi flere stopp, blant annet innom verkstedet i Nusnes der de lager de kjente Morahestene.

Gjennom skoger og flotte områder kommer vi snart gjennom områdene Härjedalen og Jämtland. Vårt mål i dag er Østersund hotellasA for middag og overnatting.


Dag 8: Østersund – Storuman

Frokost, og så en liten titt på byen før vi fortsetter nordover til Storuman for middag og overnatting på Hotell Toppen.


Dag 9: Storuman - Mo i Rana- Bodø

Frokost og avreise. Kanskje er det ønske om shoppingstopp før vi kommer tilbake til Norge. Lunch på Bimbo kro, før bussen fortsetter turen opp til Bodø.


Pris pr. person i dobbeltrom: kr. 16.795.-

Enkeltromstillegg                : kr.  3.980.-

I  turen inngår: 8 hotellovernattinger med frokost og middag, 4 lunch, båtbilletter t/r Nynäshamn- Visby, besøk hos Morahestmakere, 2 dager med lokalguide på Gotland, bussbillett. Reiseleder