Hardanger

Fra midten av mai til midten av juni kan vi få oppleve fruktblomstringen i Hardanger. Det er en uforglemmelig opplevelse å få se når omkring 600 000 frukttrær står i blomst. Med de blå fjordene, grønne lier og snødekte fjell er dette et praktfullt syn. De første frukttrærne ble plantet her allerede først på 1200-tallet. På flere av gårdene har de også cider- og eplemostproduksjon, og vi skal få en guidet omvisning med smaksprøver på en av disse gårdene. Denne turen blir en reise gjennom noe av det flotteste og mest storslåtte natur vi har i landet vårt. Vel møtt!!

27.5. Bodø – Snåsa
Start fra Bodø jernbanestasjon kl. 0700, fra Fauske busstasjon kl. 0800. Kaffestop på Nordnes kro. Lett lunsj i Mo i Rana, før vi fortsetter sørover. Det blir en stopp ved Laksforsen. Fossen er et prektig syn på denne tiden. Målet vårt i dag er Snåsa hotell, der vi spiser middag og overnatter.


28.5. Snåsa – Vågå
Etter frokost samles vi i bussen og kjører langs østsiden av Snåsavatnet. Vi passerer snart Steinkjer, Levanger og Trondheim. Med kaffe og lunsjstopp underveis. Snart kjører vi over Dovrefjell og gjør en stopp på Dombås. Ved Sel svinger vi av E6, og kjører mot Vågå. Vi skal bo og spise på Vågå hotell.


29.5. Vågå – Odda
Frokost før vi starter på en ny og innholdsrik dag. I dag kjører vi vei 51 som går over Valdresflya, og vi kommer opp i en mektig natur. Ofte ligger meterhøge snøskavler til langt ut i juni. Høgeste punkt vi passerer er på over 1300 m.o.h. Vi gjør en stopp på Beitostølen. Deretter fortsetter vi mor Fagernes, Gol og Geilo. Reisen fortsetter så på «Eventyrveien» over Hardangervidda, forbi isbreer og høge fjell. Vi gjør en stopp ved Vøringsfossen og Hardangervidda Natursenter, før vi kjører ned mot Eidfjord. Snart er vi framme ved vårt hotell, Hardanger Hotell i Odda. Her skal vi bo i tre netter med frokost og middag på en restaurant i byen hver dag.

Foto: Harald Christian Eiken

Foto: Meng Tian. Visiteidfjord

30 – 31.5. I Hardanger.
Vi er midt i det største fruktområdet i distriktet. Etter frokost samles vi i bussen og kjører til Alvavoll frukt & Sider gård. Her blir vi møtt av gårdens folk som tar oss med på en guidet tur i bussen, og vandring i frukthagen blant gårdens over 25000 trær. Deretter blir det historiefortelling inne og ute, samt smaking på 4 forskjellige sorter sider og eplemost. Ettermiddagen til egen disposisjon, før vi møtes til middag. Vi bor ca. 9 mil fra Baroni Rosendal, som er Norges eneste baroni, så vi passer på å få med et besøk også her. Vi gjør et stopp i Odda. Like nord for Odda er Tyssedal, og her besøker vi Tyssedal Kraftverkmuseum, et interessant og virkelig flott museum. Dette er et levende museum som kaster historisk lys over det moderne Norge. Etter en innholdsrik dag, drar vi tilbake til hotellet, og møtes til middag om kvelden.

01.6. Odda – Stryn.
Vi samles i bussen etter frokost og drar ut på nye eventyr. Først kjører vi over Hardangerbrua og videre til Voss. Fortsetter så mot Gudvangen og Flåm, kjører gjennom Lærdals tunnelen som er hele 24509 meter lang. Fra Lærdal fortsetter vi mot Sogndal og til Fjærland, der vi besøker Norsk Bremuseum. Deretter kjører vi mot Skei og langs Innvikfjorden til vårt mål i dag som er Stryn. Vi skal spise og bo på Stryn hotel.

02.6. Stryn – Steinkjer
Etter ei god natts søvn og en solid frokost, fortsetter vi mot nord. Vi kjører videre mot vei 63 med ferge fra Eidsdal til Linge. Snart er vi ved Trollstigen. En liten stopp på toppen der, før vi kjører mot Åndalsnes. Vi fortsetter mot Trondheim. Vårt mål i dag er Quality hotell Steinkjer. Middag på hotellet.

03.6. Steinkjer – Bodø
Etter enn solid frokost samles vi i bussen og fortsetter reisen nordover. Vi gjør små stopp underveis. Middag på Meyergården Hotell, Mo i Rana. Siste etappe over Saltfjellet til Saltdal turistsenter. Ankomst Bodø ca.1930.


Pris pr person i dobbeltrom kr. 12.000.-

Enkeltromstilegg. Kr. 2100.-

I prisen inngår: Buss reise som beskrevet. 7 hotellovernattinger i doble rom 7 frokost, 8 middag, 2 lunsj, besøk frukthage med smaking på 4 forskjellige sidersorter av eplemost, Besøk Baroniet «Rosendal» med lunsj, Kvinnherad kirke, Tysedal kraftmuseum, inngang Norsk bremuseum, besøk Hardangervidda natursenter, ferger og veiavgifter. Reiseleder.

Påmeldingsfrist 26. april!