Hardanger

Fra midten av mai til midten av juni kan vi få oppleve fruktblomstringen i Hardanger. Det er en uforglemmelig opplevelse å få se når omkring 600 000 frukttrær står i blomst. Med de blå fjordene, grønne lier og snødekte fjell er dette et praktfullt syn. De første frukttrærne ble plantet her allerede først på 1200-tallet. På flere av gårdene har de også cider- og eplemostproduksjon, og vi skal få en guidet omvisning med smaksprøver på en av disse gårdene. Denne turen blir en reise gjennom noe av det flotteste og mest storslåtte natur vi har i landet vårt.
Vel møtt!


20.5. Bodø – Steinkjer.
Start fra Bodø jernbanestasjon kl. 0700, fra Fauske busstasjon kl. 0800. Kaffestop på Nordnes kro. Lunsj Fru Haugans Hotell i Mosjøen. Det blir en stopp ved Laksforsen. Fossen er et prektig syn på denne tiden. Målet vårt i dag er Tingvoll hotell, der vi spiser middag og overnatter.

21.5. Steinkjer – Otta.
Etter frokost samles vi i bussen og kjører sørover med kaffe og lunsjstopp underveis. Snart passerer vi Trondheim. Vi fortsetter mot Oppdal og videre over Dovrefjell. Gjør en liten stopp på Dombås, før vi kjører de siste milene til Otta. Her skal vi bo på Thon Hotell. Middag om kvelden.

22.5. Otta – Eidfjord.
Etter frokoster vi klar for en ny dag. Vi kjører mot Vågå, og fortsetter vei 51 over Valdresflya. I dette nasjonalparkområdet kjører vi forbi flotte fjellvann, hoteller og store hytteområder. Etter hvert passerer vi områder der vinteren ennå ikke har sluppet taket. Kommer ned til Beitostdølen hvor vi gjøre en liten stopp. Videre fortsetter vi mot Fagernes, Gol og Geilo. Etter hvert kjører vi over Hardangervidda, og gjør en stopp på Halne fjellstove. Det blir også en liten fotostopp ved Vøringsfossen før vi kjører ned Måbødalen. Snart er vi framme ved vårt Hotel Vøringsfossen i Eidfjord som skal være vårt hjem de nærmeste dagene. Frokost og middag på hotellet.

Foto: Meng Tian. Visiteidfjord

23 og 24.05.
Hotellet vi bor på ligger vakkert til, og er utmerket utgangspunkt til våre utflukter og opplevelser. Vi skal blant annet besøke Alvavoll Frukt og cider - gård, hvor vi både får vandre iblant frukttrær og smake på sidere som blir produsert her. En av de andre dagene tar vi fergen fra Kinsarvik til Utne, og kjører til Baroni Rosendal hvor vi får en omvisning og spiser lunsj. Ikke langt fra hotellet vårt, finner vi Norsk Natursenter hardanger, et flott senter som vi skal besøke.

25.5. Eidfjord – Geiranger.
Etter frokost takker vi for oss, og kjører mot Voss. Igjen kjører vi gjennom vakre landskaper, og gjør en stopp i Flåm. Fortsetter gjennom Lærdalstunnellen og til Lærdal, videre til Sogndal. Ferden fortsetter mot Stryn, og med små stopp underveis, før vi ankommer Geiranger. Her skal vi bo på Union Hotell. Like ved hotellet finner vi Norsk Fjordsenter som vi skal besøke. Senteret er et besøks og formidlingssenter for Vestnorsk fjordlandskap og Geirangerfjordens Verdensarvområde. Middag på hotellet om kvelden.

26.5. Geiranger – Steinkjer.
Vi samles i bussen etter frokost og kjører ned til fjorden. Gjør en liten stopp før vi forlater Geiranger og kjører opp Ørneveien. Herfra er det en fantastisk utsikt. Vi fortsetter mot toppen av Trollstigen, der det blir en liten stopp før vi kjører nedover. Så mot Åndalsnes hvor vi tar en lunsjpause. Fortsetter så mot Orkanger, og til Steinkjer hvor vi overnatter på Tingvold Hotell. Middag om kvelden.

27.5. Steinkjer – Bodø.
Frokost. Siste dag på turen. Kjører nordover med små stopper underveis. Kommer etter hvert
til Mosjøen hvor vi spiser lunsj på Fru Haugans Hotell. Fortsetter videre nordover, ankomst Bodø ca. kl. 20.00.

Foto: Harald Christian Eiken

Pris pr person i dobbeltrom kr. 13400,-

Enkeltromstilegg. Kr. 3225,-

I prisen inngår:
Bussreise som beskrevet.
7 hotellovernattinger i doble rom 7 frokoster, 7 middager og 2 lunsjer.
Besøk i frukthage med smaking på 4 forskjellige sidersorter av eplemost.
Besøk i Baroniet «Rosendal» med lunsj, Hardanger Natursenter, Norsk Fjordsenter, med ferger og veiavgifter.
Reiseleder.

Hotel Union, Geiranger.

Hotel Union, Geiranger.

Hotel Union, Geiranger.