Hardanger

Fra midten av mai til midten av juni kan vi få oppleve fruktblomstringen i Hardanger. Det er en uforglemmelig opplevelse å få se når omkring 600 000 frukttrær står i blomst. Med de blå fjordene, grønne lier og snødekte fjell er dette et praktfullt syn. De første frukttrærne ble plantet her allerede først på 1200-tallet. På flere av gårdene har de også cider- og eplemostproduksjon, og vi skal få en guidet omvisning med smaksprøver på en av disse gårdene. Denne turen blir en reise gjennom noe av det flotteste og mest storslåtte natur vi har i landet vårt.
Vel møtt!


21.5. Bodø – Grong.
Start fra Bodø jernbanestasjon kl. 0700, fra Fauske busstasjon kl. 0800. Kaffestop på Nordnes kro. Lunsj Fru Haugans Hotell i Mosjøen. Det blir en stopp ved Laksforsen. Fossen er et prektig syn på denne tiden. Målet vårt i dag er Grong hotell, der vi spiser middag og overnatter.

22.5. Grong – Otta.
Etter frokost samles vi i bussen og kjører langs Snåsavannet. Vi passerer snart Steinkjer, Levanger og Trondheim. Med kaffe og lunchstopp underveis. Snart kjører vi over Dovrefjell og gjør en stopp på Dombås. Ut på ettermiddagen er vi framme på Otta der vi skal bo på Thon hotell. Middag og hygge på kvelden.

23.5. Otta – Eidfjord.
Frokost før vi starter på en ny og innholdsrik dag. I dag kjører vi mot Vågå og videre vei 51 som går over Valdresflya og vi kommer opp i en mektig natur. Ofte ligger meterhøge snøskavler til langt ut i juni. Høgste punkt vi passerer er på 1389 m.o.h.

Vi gjør en stopp på Beitostølen. Deretter fortsetter vi mor Fagernes, Gol og Geilo. Reisen fortsetter så på «Eventyrveien» over Hardangervidda, forbi isbreer og høge fjell. Vi gjør en stopp ved Vøringsfossen, før vi kjører ned mot Eidfjord. Snart er vi framme ved vårt hotell, Vøringsfoss hotell. Her skal vi bo i tre netter med frokost og middag på hotellet hver dag.


Foto: Meng Tian. Visiteidfjord

Foto: Harald Christian Eiken

BARONI Rosendals Hage Foto: V. Fagerjord

Foto: V. Fagerrjord

Vøringfoss Hotel  Foto: V. Fagerjord

24 og 25.05.
Vi er midt i det største fruktområdet i distriktet. Her vil vi besøke Alvavoll frukthage hvor vi får se vakre områder der pære- og  epletrær står i blomst. Her blir det smaksprøver på eplecider og vi spiser også dagens lunch her. En av dagene besøker vi Baroni Rosendal  der vi får en omvisning. Besøket avsluttes med lunch. Vi skal også besøke Norsk Natursenter som ligger i Eidfjord

26.5. Eidfjord – Geiranger.
Vi samles i bussen etter frokost og drar ut på nye eventyr. Først kjører vi over Hardangerbrua og videre til Voss . Fortsetter så mot Gudvangen, gjør en stopp i  Flåm før vi kjører gjennom Lærdalstunnelsen som er hele 24500 meter lang. Fra Lærdal fortsetter vi mot Sogndal. Deretter kjører vi mot Skei og langs Innvikfjorden til vårt mål i dag som er Geiranger. Vi skal spise og bo på ærverdige Union hotell.

27.5. Geiranger – Verdal.
Etter ei god natts søvn og en solid frokost, fortsetter vi mot nord. Vi kjører videre opp Ørneveien med ferge fra Eidsdal til Linge. Snart er vi ved Trollstigen. En liten stopp på toppen der. Deretter tar vi en sving mot Trollveggen, der tar vi en lunchstopp, før vi kjører mot Åndalsnes. Vi fortsetter mot Trondheim. Vårt mål i dag er Scandic hotel Stiklestad. Middag på hotellet.

28.5. Verdal – Bodø.
Etter enn solid frokost samles vi i bussen og fortsetter reisen nordover. Vi gjør små stopp underveis.

Lunch. Vi er på Mo omkring kl 1530, Fauske ca kl 1800, og i Bodø ca kl 2000Pris pr person i dobbeltrom kr. 16990.-

Enkeltromstillegg               kr.   3500.-

I prisen inngår: 7 hotellovernattinger med frokost og middag, 4 lunch, besøk på Alvavoll eple og cidergård, besøk på Baroni Rosendal med lunch, inngang Norsk Natursenter i Eidfjord,buss, ferge og bom.

Reiseleder