Vasa

Vasa er en vakker by og kommune i landskapet Österbotten i Finland. Byen har rundt 67 000 innbyggere. Vasa har et stort torg og torghandelen er viden berømt. Vasa er en tospråklig kommune med finsk som majoritetsspråk og svensk som minoritetsspråk. I Vasas omland er svensk majoritetsspråk. Vasa ble grunnlagt i år 1606 av kong Karl IX. På 1700-tallet opplevde byen et sterkt oppsving. Byen ble herjet av en bybrann i 1852, og ved gjenoppbyggingen ble sentrum flyttet 7 km vest for gamlebyen. Under borgerkrigen i 1918 var Vasa sete for senatet og dermed Finlands faktiske hovedstad. Vi overnatter på Radisson Blue Royal Vasa, som ligger midt i sentrum. Vasa benevnes også som Finlands solrikeste by.

24.8.  Bodø – Vasa.
Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 08.00 fra Fauske buss stasjon kl. 09.00 og Rognan (Spar) kl. 09.30. Kaffestopp på Nordnes Kro i Saltdal. Videre til Arjeplog, lunsj på Hotell Silverhatten. Derfra til Arvidsjaur, Skellefteå og Umeå, fergeavgang med den nye Aurora Botnia kl. 20.15, overfarten tar ca.3,5 timer. Vi spiser middag like etter avgang. Vel fremme i Vasa, tar vi inn på Sokos Hotel Royal Vaasa.

25.8. I Vasa.
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon, men for de som ønsker å være med, så kjører vi en lokal guidet rundtur i Vasa med omegn kl. 15.00. Utenom torghandelen kan vi anbefale besøk på kjøpesentrene som ligger rundt torget. Om interesse, kjører vi litt i utkanten til et stort kjøpesenter - område. For museums interesserte har Vasa flere museer å by på, bilmuseum, Østerbottens museum som består av kunstsamlinger og et historisk museum. Vi besøker også Muséet Søderfjardens Meteoria som består av en utstilling som viser meteorittnedslaget i området for 520 millioner år siden. Kvarkens natursenter Terranova er et informasjonssenter, det første og eneste stedet i Finland som er på verdsarvlisten til UNESCO. Middag på hotellet om kvelden. Om interesse, organiseres det en tur til en restaurant i byen for dans.

26.8. I Vasa.
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Kl. 18.00 samles vi i bussen for å kjøre ut til Berny`s Restaurant, restauranten ligger ved Replot - broen like nord om Vasa, her spiser vi middag. Kl. 20.30 avgang fra Replot- broen med båten MS CORINA som tar oss med ut i skjærgården. Her får vi oppleve avslutningen av sommersesongen for alle som har” Sommerstuga”, noe som markeres med bål, fakler og fyrverkeri. En virkelig flott opplevelse!! Tilbake på hotellet ca. kl. 22.30.

27.8. Vasa – Bodø.
Frokost på hotellet. Avreise, fergeavgang kl. 08.00. Handling i Arvidsjaur på ICA. Videre til Arjeplog hvor vi igjen spiser på Hotell Silverhatten. Ankomst Bodø ca. kl. 23.00.


Pris kr. 6500,00

Enkeltromstillegg kr.1200,-

I prisen inngår:
Bussreise, ferge, 3 hotellovernattinger i dobbeltrom,
3 frokoster, 3 middager, 2 lunsjer, by- sightseeing, inngang Søderfjardens Meteoria og båttur med M/S Corina.
Reiseleder.

Valuta:  €uro.

www.wasaline.com

www.replotbridge.com

www.radissonblu.se/hotell-vaasa

www.vasa.fi

 

www.meteoria.fi