Vesterålen og Lofoten

Vesterålen, en perle i vår egen landsdel, består av de fem Andøy, , Hadsel , Sortland og Øksnes. Vesterålen har ca. 35 tusen innbyggere.
Geografisk omfatter Vesterålen øyene
Andøya, Langøya, Hadseløya, den vestlige delen av Hinnøya, den nordlige delen av Austvågøya og flere andre, mindre øyer. Øyene i Vesterålen er bundet sammen med broforbindelser og har også fergefri forbindelse til fastlandet. Ferga over Hadselfjorden mellom Melbu og Fiskebøl var den naturlige forbindelsen til Lofoten fram til Lofotens fastlandsforbindelse («Lofast») ble åpnet i 2007. Hurtigruta anløper Risøyhamn , Sortland og Stokmarknes. Vesterålen er rik på fortidsminner, og funn viser at man med sikkerhet kan fastslå at det har vært bosetning her helt fra yngre steinalder. I Vesterålen/Lofoten finner vi også den kjente Trollfjorden som ligger i Hadsel kommunes del av Raftsundet.

Vi får også på denne turen en liten smak av Lofoten. De største øyene fra øst til vest er Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstad øya, Moskenesøya, Værøy og Røstlandet. Lofoten er kjent for en særegen natur med fjell og tinder, storhav og lune viker, strender og store uberørte landområder. Vel møtt!

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes

Nyksund

Lofotkatedralen i Kabelvåg

28.7. Bodø – Fauske – Sortland.

Avreise kl. 08.00. fra Bodø jernbanestasjon, Rognan Spar. Kl. 0830, Fauske busstasjon kl. 0900. Kaffestopp på Hamarøy Hotell. Ferge fra Bognes kl. 11.45, overfarten tar ca. 1 time, så til Sortland. Kjører videre ut til Myre og Nyksund, her møter vi vår guid som forteller om det gamle fiskeværet. Tilbake til Sortland hotel for overnatting 3 netter med middag.

29.7. Sortland – Andenes – Sortland.

Frokost, avreise. Kjører vei nr. 82 over broen ved Risøyrenna til Risøyhamn og til Andenes. Her møter vi vår guid som forteller om Andenes sin historie. Vi spiser felles lunsj i Andenes. Videre til rakettbasen, her får vi se en film om universet og vi blir fortalt hva som gjøres her. Kjører tilbake på vestsiden av Andøya, første stopp er ved Kleivodden rasteplass, hvor vi får en eventyrlig utsikt utover «Norskehavet». Videre til Bleik hvor vi stopper ved Jokerbutikken, for kaffe stopp. Fortsetter yttersida ned til Nordmæla og til Risøyhamn, tilbake til Sortland hotell og middag.

30.7. Sortland – Myre – Sortland.

Frokost, avreise. Kjører til Jennestad, Frøskeland, Straume og til Bø, og Bø museum. Her får vi en lokal guid som forteller om historien den kjente skulpturen «Mannen fra havet «er 430 cm. høy og holder en obelisk-formet krystall i hendene. Vi får servert kaffe og vafler ved museet. Bø ble jo kjent som et skatteparadis. Turen fortsetter tilbake til Rise, og ut til Nykvåg, hvor vi får en fantastisk utsikt over «Norskehavet» og til Hovden hvor vi inntar en lett lunsj på «Storhavet kafé.» Tilbake til vårt hotell og middag.

Fyrtårnet på Andenes

Mannen fra havet, Myre i Vesterålen

Utakleiv strand, Lofoten

31.7. Sortland – Leknes.

Frokost, avreise. Kjører til Stokmarknes for å besøke det nye «Hurtigrutemuseet.» Videre til Melbu og tar ferga over til Fiskebøl. Kjører til Svolvær hvor vi gjør en stopp. Fortsetter til Kabelvåg, besøker «Lofotkatedralen», videre til Henningsvær. Deretter til Leknes og Scandic Leknes hotell for overnatting og middag.

01.8. Leknes – Moskenes – Bodø – Fauske – Rognan.

Frokost, avreise. Kjører til Borg, her gjør vi et besøk og får en omvisning av «Viking museet.» Deretter gjør vi en stopp i Leknes sentrum, hvor «Lofotsentret» kan besøkes.

Ferge avg. Fra Moskenes kl. 1800, ankomst Bodø kl. 2200Pris pr. person: Kr. 7100,- ( tillegg enerom kr. 1850,-)

I prisen inngår: Bussreise, ferge t/r, 4 hotellovernattinger i doble rom, 4 frokoster, 4 middager, 1 lunsj, Inngang Hurtigrutemuseet, Vikingmuseet, Bø museum, Lofotkatedralen. og program som beskrevet.