Blomstertur til Holland

BLOMSTERTUR TIL HOLLAND med Blomstertoget. 9 dg.

Bli med til Holland og opplev blomsterprakten. En av de store attraksjonene på denne tiden av året er den store blomsterparken Keukenhof, og du får også se den den store blomsterparaden som er den mest berømte paraden i Holland. Under blomsterparaden ser vi store flåter dekket av blomster i form av de utroligste skulpturer

”Tulipaner fra Amsterdam”, den velkjente sangen, nå har du /dere mulighet til å gjøre drømmen om til virkelighet! Tulipanblomstringen kommer hvert år til samme tid, fra mars til midten av mai. Holland er ikke bare blomster! Vi får se miniatyrbyen Madurodam som viser oss alt det Holland er kjent for i en målestokk på 1:25. Vi besøker det fantastiske «Rundmaleriet Panorama Messdag», Delftporselen, domstolen i Haag og kanaltur i Amsterdam. Alle burde få oppleve det lille fantastiske landet på våren.

Vel møtt til vårens vakreste eventyr!

20.4. Bodø – Oslo – Kiel

Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med Norwegian kl.0700, ankomst Gardermoen kl.0830. Etter ankomst Gardermoen går vi om bord i bussen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før vi kjører til Hjortneskaien for å gå om bord på MS Color Fantasy som skal frakte oss til Kiel kl. 1400. Vi får tildelt våre lugarer og spiser en bedre middag. Kanskje en tur i butikkene, overvære et show eller bare nyter turen i skipets fantastiske omgivelser.

21.4. Kiel – Novotel Amsterdam, Schiphol Airport.

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 1000. Ferden går videre mot Hamburg og Bremen med stopp underveis. Videre nedover mot Hengelo, Deventer, Apeldoorn, Utrecht og til Den Haag. Overnatting 5 netter på Novotel Schiphol.

22. – 26.4. I Holland.

Nå har vi 4 hele dager for å oppleve mange av de severdigheter Holland har å by på. Først og fremst blomsterparaden ”Bloemencorso” - som kun arrangeres en gang i året. Her vi ser mer enn 20 store blomsterpyntede vogner på hjul. Fra mange av vognene spilles det fengende musikk. Vi besøker den storslåtte blomsterparken Keukenhof som er sentrum for verdens tulipanproduksjon. Her får vi se et utrolig fargeeventyr - ”et teppe” av tulipaner, krokuser, narsisser og hyasinter som er spredt ut over parken. Vi drar til lilleputtbyen Madurodam, derfra til domstolen i Haag, og til Panorama Messdag rundmaleri. I Amsterdam tar vi en båttur på kanalene og besøker diamantsliperiet Coster Diamonds.

En dag kjører vi til sør- Holland og besøker Delft porselen og Rotterdam. Avslutningen på dagen blir et besøk til «den Norske Sjømannskirken» Vi blir fortalt om kirkens historie og hva de arbeider med, vi får også servert kaffe og vafler. Middag på hotellet om kvelden.

26.4. Novotel Amsterdam, Schiphol – Bremen.

Etter frokost avreise. Vi kjører nordover til den idylliske fiskelandsbyen Volendam, videre besøker vi Jakob i Alida Hoeve som er kjent for sine gode oster, og produksjon av tresko. Turen går videre over den kjente demningen Afsluidijk (3 mil), som stenger Nordsjøen fra Zuiderzee, her gjør vi en fotostopp. Fortsetter mot Heerenveen, og til Bremen, overnatting med middag på Hotel Landgut Horn..

27.4. Bremen – Kiel.

Frokost, avreise. Setter kursen mot Hamburg, videre til Hansabyen Lübeck, hvor vi gjør en lengre stopp. Tar en kort omvisning, deretter ønsker vel mange å gå i marsipanbutikken Niederegger – for å ta seg en kopp kaffe og kake, kanskje kjøpe med noe marsipan hjem? Ankomst Kiel på ettermiddagen, fergeavgang 18.45. med Stena Germanica til Gøteborg. Vi får tildelt våre lugarer og spiser stor middags buffet (all incl.). Restaurant og butikk finnes selvsagt om bord, kanskje en svingom til musikk fra fartøyets trubadur, før vi går til ro?

28.4. Gøteborg – Oslo – Bodø.

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører fra Gøteborg mot norske-grensen, som passeres ved Svinesund, kaffestopper underveis. Ved ankomst Oslo kjører vi til Galleriet, for å si farvel til de passasjerene som ønsker å gå av i Oslo, eller som har bestilt tog nordover. Videre til Gardermoen. Flyavgang Norwegian kl. 17.45, ankomst Bodø 19.15.

Pris pr. person: Kr.14.500. -


Enkeltromstillegg: Kr.3950,-

I prisen inngår:

Flyreise t/r, bussreise, båtreise m/lugar Oslo-Kiel, Kiel - Gøteborg, 6 hotell-overnattinger i doble rom, 8 frokost, 8 middag, kanaltur i Amsterdam, inngang Keukenhof, Coster Dimonds, Madurodam, Delft, Panorama Mesdag og sjømannskirken. Reiseleder.

NB. Husk Gyldig pass.