Blomstertur til Holland

BLOMSTERTUR TIL HOLLAND med Blomstertoget. 9 dager.

 

Bli med til Holland og opplev blomsterprakten. En av de store attraksjonene på denne reisen er besøk til blomsterparken Keukenhof, og den store blomsterparaden, som er den mest berømte paraden i Holland. Under blomsterparaden ser vi store vogner dekket av blomster i form av de utroligste skulpturer.

” Tulipaner fra Amsterdam”, den velkjente sangen, nå har du /dere mulighet til å gjøre drømmen om til virkelighet! Tulipanblomstringen kommer hvert år til samme tid, fra mars til midten av mai. Holland er ikke bare blomster! Vi får se, Miniatyrbyen Madurodam som viser oss alt det Holland er kjent for, i en målestokk på 1:25. Vi besøker det fantastiske «Rundmaleriet Panorama Mesdag», Delftporselen, domstolen i Haag og kanaltur i Amsterdam. Alle burde få oppleve det lille fantastiske landet på våren.

Vel møtt til vårens vakreste eventyr!


16.4.  Bodø – Oslo – Kiel.

Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med Norwegian kl.0700, ankomst Gardermoen kl.0830. Etter ankomst Gardermoen går vi om bord i bussen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før vi kjører til Hjortneskaien for å gå om bord på MS Color Magic som skal frakte oss til Kiel kl. 1400. Vi får tildelt våre lugarer og spiser en bedre middag. Kanskje en tur i butikkene, overvære et show eller bare nyter turen i skipets fantastiske omgivelser.


17.4. Kiel – Amsterdam.

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 1000. Ferden går videre mot Hamburg og Bremen med stopp underveis. Videre nedover mot Hengelo, Deventer, Apeldoorn, Utrecht og til Amsterdam.

Overnatting 5 netter på Hotel Corendon Village Urban, med frokost og middag hver dag.

Blomstertoget
Keukenhof
Sjømannskirken i Rotterdam
Foto: Bent-Erik Albinussen

18. – 21.4. I Holland.

Nå har vi 4 hele dager for å oppleve mange av de severdigheter Holland har å by på. Først og fremst blomsterparaden” Bloemencorso” - som kun arrangeres en gang i året. Her ser vi mange blomsterpyntede vogner, fra mange av vognene spilles det fengende musikk.  Vi besøker den storslåtte blomsterparken Keukenhof som er sentrum for verdens tulipanproduksjon. Her får vi se et utrolig fargeeventyr -  av tulipaner, krokuser, narsisser og hyasinter som er spredt ut over parken. Vi drar til lilleputtbyen Madurodam, derfra til domstolen i Haag, og til Panorama Mesdag rundmaleri, med motiv fra Schevningen. I Amsterdam tar vi en båttur på kanalene og besøker diamantsliperiet Coster Diamonds.    

En dag kjører vi til sør- Holland og besøker Delft porselen og Rotterdam. Avslutningen på dagen blir et besøk til «den Norske Sjømannskirken» Vi blir fortalt om kirkens historie og hva de arbeider med, vi får også servert kaffe og vafler.  Middag på hotellet om kvelden.

22.4. Corendon Village Amsterdam  –  Bremen.
Etter frokost avreise. Vi kjører nordover til den idylliske fiskelandsbyen Volendam, videre besøker vi Jakob i Alida Hoeve som er kjent for sine gode oster, og produksjon av tresko. Turen går videre over den kjente demningen Afsluidijk (3 mil), som stenger Nordsjøen fra Zuiderzee, her gjør vi en fotostopp. Fortsetter mot Heerenveen, Groningen og til Bremen, overnatting med middag på Hotel Ibis City.  

 

23.4. Bremen – Kiel.

Frokost, avreise. Setter kursen mot Hamburg, videre til Hansabyen Lübeck, hvor vi gjør en lengre stopp. Tar en kort omvisning, deretter ønsker vel mange å gå i marsipanbutikken Niederegger – for å ta seg en kopp kaffe og kake, kanskje kjøpe med noe marsipan hjem? Ankomst Kiel på ettermiddagen, fergeavgang 18.45. med Stena Germanica til Gøteborg. Vi får tildelt våre lugarer og spiser stor middags buffet (all incl.). Restaurant og butikk finnes selvsagt om bord, kanskje en svingom til musikk fra fartøyets trubadur, før vi går til ro?

 

24.4. Gøteborg – Oslo – Bodø.

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører fra Gøteborg mot norske-grensen, som passeres ved Svinesund, kaffestopper underveis. Ved ankomst Oslo kjører vi til Thon hotel Opera, for å si farvel til de passasjerene som ønsker å gå av i Oslo. Videre til Gardermoen. Flyavgang Norwegian kl. 17.45, ankomst Bodø 19.15.

 

 

Pris pr. person: Kr. - Priser for turen i 2024 kommer snart


Enkeltromstillegg. Kr.-


I prisen inngår:

Flyreise t/r, bussreise, båtreise m/lugar Oslo-Kiel, Kiel - Gøteborg, 6 hotell-overnattinger i doble rom, 8 frokost, 8 middag, kanaltur i Amsterdam, inngang Keukenhof, Coster Dimonds, Madurodam, Delft, Panorama Mesdag og sjømannskirken.
Reiseleder.


NB. Husk Gyldig pass.